Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Acer Liquid - This is Sparta

Το Acer Liquid (AKA S100) είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Acer με Android. Η Acer δεν ήταν και τόσο γνωστή τα τελευταία χρόνια για τα κινητά της. Πρόσφατα αγόρασε την γνωστή ETEN και από τότε όλα τα κινητά της ETEN φέρουν το λογότυπο της Acer. Πολλοί από εμάς έχουμε ανάμεικτες αναμνήσεις από ETEN κινητά. Ορισμένες συσκευές της ETEN ήταν καταπληκτικές και άλλες σκέτη απογοήτευση. Ποια είναι τα συμπεράσματα που αφήνει το Acer Liquid;

Εδώ η Acer δεν έκανε τσιγκουνιές. Έχει εφοδιάσει τη συσκευή με έναν ταχύτατο SnapDragon@768MHz, 512MB flash, 256MB RAM, microSD expansion slot, οθόνη αφής 3.5" (capacitive φυσικά) με ανάλυση 800x480, κάμερα 5MPixels με auto-focus χωρίς όμως flash, GPS, πυξίδα και ότι άλλο βρίσκει κανείς σε ένα σύγχρονο Android κινητό. Η έκδοση του Android που τρέχει είναι η 1.6. Η Acer υποτίθεται ότι θα δώσει μέσα στον Μάρτιο αναβάθμιση σε 2.1 αλλά δεν είναι 100% επιβεβαιωμένο.
Οι διαστάσεις του είναι 115 x 62.5 x 12.5 mm. Χωράει άνετα στην παλάμη και γενικά δε δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην μεταφορά του. Τα πλαστικά του δεν δείχνουν ιδιαίτερα ποιοτικά.
Η Acer προκειμένου να ρίξει το κόστος (γιατί είναι φτηνό το κινητό) έχει δώσει μια απέριττη συσκευή.
Ο επεξεργαστής, αν και λειτουργεί σε μικρότερη ταχύτητα από τη default ταχύτητα του 1GHz είναι γρήγορος. Όταν λέμε γρήγορος εννοούμε πολύ γρήγορος. Ίσως είναι το γρηγορότερο κινητό που έχω πιάσει στα χέρια μου μέχρι σήμερα. Τα πάντα γίνονται ακαριαία όπως θα διαπιστώσετε και στα σχετικά videos. Η οθόνη είναι τυπική WVGA, αρκετά λεπτομερής και φωτεινή. Σε παλιότερες εκδόσεις του firmware είχε κάποια θέματα με την ευαισθησία στα άκρα αλλά τώρα έχουν στον μεγαλύτερο βαθμό λυθεί. Multitouch υποστηρίζει με τον κατάλληλο kernel στο Dolphin.

Οι φωτογραφίες που τραβάει είναι καλές για κινητό που δεν είναι φωτογραφικό. Το ίδιο και το βίντεο (VGA ανάλυση). Το playback του βίντεο είναι απροβλημάτιστο ακόμα και σε υψηλή ανάλυση 800x480.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Acer με μια λιτή (και φθηνή) αλλά πανίσχυρη συσκευή ταράζει περεταίρω τα ούτως η άλλως φουρτουνιασμένα νερά της αγοράς των Anroid κινητών. Πάρτε μια γεύση από το κινητό παρακάτω.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου