Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Nexus One - Το αυθεντικό Android phone

Τι είναι γρήγορο και τρέχει την τελευταία έκδοση του Android O/S? Μα φυσικά τι άλλο; Το αυθεντικό τηλέφωνο της Google. Το Nexus One. Ένα από τα πιο αναμενόμενα τηλέφωνα του 2010.
Η Google είχε αφήσει εδώ και καιρό να διαρρεύσουν εντέχνως πληροφορίες ότι ετοιμάζει ένα κινητό τηλέφωνο, πληροφορίες τις οποίες διέψευδε συνεχώς. Μέχρι που στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού η Apple και η Google έσπασαν τους μέχρι τότε στενούς δεσμούς τους. Αιτία; Το τηλέφωνο που ετοίμαζε η Google και θα ήταν άμεσα ανταγωνιστικό του iPhone.
Τέλος Δεκεμβρίου με τις φήμες για την κυκλοφορία του Nexus One να οργιάζουν παρουσιάστηκαν τα πρώτα βίντεο στο youtube που το έδειχναν θολά το νέο δημιούργημα της Google. Και τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου η Google χάνοντας την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων παρουσίασε το νέο της δημιούργημα. Με ένα περίεργο τρόπο για κάποιον που θέλει να προωθήσει το προϊόν του, η Google αποφάσισε να το πουλήσει μόνο στο Web και μόνο σε επιλεγμένες χώρες (USA, UK, HK). Ευτυχώς το eBay πλημύρισε σύντομα με συσκευές και έτσι την προηγούμενη εβδομάδα ο ταχυδρόμος μου παρέδωσε μία σπίτι.

Προδιαγραφές


Το Nexus One είναι το δεύτερο κινητό με Android και Snapdragon (μετά το Acer). Στην εκδοχή της Google όμως ο επεξεργαστής τρέχει στο 1GHz. Η AMOLED οθόνη του είναι εντυπωσιακή αν και αρκετά κορεσμένη. Όπως σε όλες τις AMOLED η αντίθεση και η ζωντάνια των χρωμάτων είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Η 3.7" οθόνη του έχει ανάλυση WVGA 800x480 pixels. Με 512MB RAM και 512MB flash χρειάζεται την βοήθεια μιας microSD για να αποθηκεύσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας και η Google δίνει μια 4Gb Class 2 μαζί. Το κινητό είναι πραγματικά λεπτό (πιο λεπτό από το 3GS) και κάθεται άνετα στο χέρι. Φυσικά έχει όλους τους απαραίτητους sensors για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη (proximity, compass, light). Η κάμερά των 5MPixels είναι πολύ καλή. Το led flash που την υποβοηθά όταν κρίνεται απαραίτητο κάνει καλή δουλειά αλλά όπως είναι φυσικό για μικρές αποστάσεις. Πέρα από τις φωτογραφίες μπορεί να τραβήξει καλό βίντεο στα 720x480.
Το σήμα 3G του ήταν ασταθές μέχρι χθες γυρίζοντας πολύ συχνά και χωρίς λόγο σε GPRS και κάνοντας την μπαταρία να υποφέρει. Το νέο leaked version της Google 1.07.1700.1 όμως διόρθωσε την κατάσταση βελτιώνοντας ταυτόχρονα και την ζωή της μπαταρίας που τώρα κρατάει άνετα ένα 24ωρο με push gmail και exchange, πολλά e-mails να πηγαινοέρχονται (όσοι με ξέρουν γνωρίζουν ότι λαμβάνω πάνω από 200 e-mails ημερησίως) και αρκετό σκάλισμα. Καθόλου άσχημα για ένα κινητό με επεξεργαστή @ 1GHz.

Φωτογραφίες και βίντεο

Δείτε το σε δράση παρακάτω.


Το Nexus One με την sexy Android θήκη του.


Μια γεύση από την ζωντανή οθόνη του και το ζωντανό wallpaper του. Το ζωντανό γιαούρτι λείπει στο βάθος.


Στην πίσω όψη του διακρίνεται το flash του, το ηχείο του και η κάμερα.

και εδώ το δεύτερο μικρόφωνο που έχει για noise cancellation! Δουλεύει πραγματικά καλά!



Η αγορά του Al Hal... ε Android


Διάφορα όμορφα widgets.

Το notification bar με το σήμα καμπάνα της Cosmote μετά το update. Πριν ήταν σήμα μπανάνα.

Και ως συνήθως τα youtube video από τη συσκευή. Αν δε το έχετε παρατηρήσει αν κάνετε δεξί click και δείτε τα στο youtube, είναι σε High Definition!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου